Autor |
Wiadomość |
Temat: Rak migdałka podniebiennego, przerzuty do węzłów chłonnych |
Zoja 62
Odpowiedzi: 63
Wyświetleń: 19525
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2011-10-17, 21:06 Temat: Rak migdałka podniebiennego, przerzuty do węzłów chłonnych |
Alexx....nikt nie obiecywał, że będzie łatwo...niestety. Życie - PO - nigdy nie będzie już takie samo.
Ja mam własny sposób sposób, akceptuję to, co mnie dopada, traktuję jak zło konieczne i już!
Trzymajcie się dziewczyny mocno, mama świadomość, że nie jest łatwo.
Alexx słoneczko, łapcie każdą chwilę razem.
|
Zoja 62
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2011-10-17, 20:06 Temat: Rak migdałka podniebiennego, przerzuty do węzłów chłonnych |
Dzięki Alexx!
Na zlocie byli cudowni ludzie i aż mnie ściska, że nie mogę jechać w listopadzie.
A co z Mamą, bo coś jesteś oszczędna w wypowiedziach?
Całuję Was mocno obie. |
Zoja 62
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2011-09-08, 09:41 Temat: Rak migdałka podniebiennego, przerzuty do węzłów chłonnych |
Alexx, nawet nie masz pojęcia jak się cieszę
Uściskaj Mamusię ode mnie mocno!
U mnie w porządku. Byłam na naszym forumowym zlocie i to były najpiękniejsze chwile.
Pozdrawiam Was obie bardzo serdecznie. |
Zoja 62
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2011-06-22, 09:06 Temat: Rak migdałka podniebiennego, przerzuty do węzłów chłonnych |
Alexx, co u Mamusi?
Jesteście już chyba po kontrolnym tomografie, kiedy będziecie znać wynik?
Pozdrawiam serdecznie i mam nadzieję, że milczenie oznacza, że jest wszystko dobrze |
Zoja 62
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2011-05-29, 08:52 Temat: Rak migdałka podniebiennego, przerzuty do węzłów chłonnych |
Alexx, o przeciwbólowych lekach prawie zapomniałam, czasami mnie dopada - szczególnie przy zmianie pogody, poza tym jest ok. Jem już prawie wszystko, nie mam tylko odwagi zmierzyć się z chrzanem
To, że Mamusię dopada strach, to normalne, chyba każdy z nas tak ma. Ostatnio przed burzą bolały mnie ogromnie wszystkie kości i też w pierwszym momencie pomyślałam, że skubany się rozsiał......ale tylko w pierwszym momencie...a potem pierwszy grzmot i bóle minęły
Trzymajcie się kochane cieplutko...jest coraz lepiej i niech tak będzie.
Dni, kiedy mamusia będzie czuła się fatalnie powinno być coraz mniej.
Pozdrawiam Was i trzymajcie się dziewczyny. |
Zoja 62
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2011-05-28, 21:07 Temat: Rak migdałka podniebiennego, przerzuty do węzłów chłonnych |
Alexx, sorry, że jestem natrętna ale jak Mama? Wiem, że w czerwcu macie tomograf ale napisz jak mamusia się czuje,czy nadal jest poprawa?
Pozdrowienia dla Was obu
A tak w ogóle, to ja nadal wyglądam jak patyk, "zacięłam"się na 49 kg, w porywach 50, czy mama złapała trochę wagi? |
Zoja 62
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2011-05-17, 20:36 Temat: Rak migdałka podniebiennego, przerzuty do węzłów chłonnych |
Alex, nawet sobie nie wyobrażasz jak się cieszę
Uściskaj mocno mamusię ode mnie!
Pozdrawiam i oby tak dalej. |
Zoja 62
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2011-05-17, 10:25 Temat: Rak migdałka podniebiennego, przerzuty do węzłów chłonnych |
Alex, co u Was? jak czuje się mama?
U mnie z dnia na dzień lepiej, mam nadzieję, że u mamy też.
Pozdrawiam Was serdecznie. |
Zoja 62
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2011-05-07, 08:08 Temat: Rak migdałka podniebiennego, przerzuty do węzłów chłonnych |
Ja byłam wczoraj na kontroli, onklożka stwierdziła, że jest lepiej niż ostatnio. Alexx, skutki radioterapii będziemy odczuwać jeszcze długo...niestety. Ja na wadze spadalam też powolutku przez kilka miesięcy. Kłopoty mamusi z jedzeniem to też normalka. Mnie gładziutko przechodziły rosołki,zresztą do bólu trzeba się trochę przyzwyczaić i go oswoić. Do teraz mam uczucie dyskomfortu w jamie ustnej ale jem już wszystko. Wczoraj np. zafundowałam sobie i dzieciom pizzę......raju, ale rozkosz, wcinałam ze smakiem, o pieczywku czosnkowym nawet nie wspomnę
Całkiem dobry pomysł ( myślę o tym z wiadomości pv )
Alexx, kup książkę "Antyrak" autor to dr David Servan-Schreiber, daje dużo dobrych wskazówek jak żyć z rakiem, są też porady dietetyczne, warto ją po prostu mieć.
Pozdrowienia dla mamusi, uwierzcie mi, to kwestia czasu i będzie coraz lepiej, najważniejsze, nie poddawać się. A nutridrinki można pić schłodzone, mniej boli.
Całuski. Zosia. |
Zoja 62
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2011-05-05, 20:17 Temat: Rak migdałka podniebiennego, przerzuty do węzłów chłonnych |
Alexx, co u Was? Jak mama? Odezwij się jeśli możesz.
Pozdrawiam Was obie |
Zoja 62
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2011-04-10, 13:21 Temat: Rak migdałka podniebiennego, przerzuty do węzłów chłonnych |
Alexx, niestety...powrót do zdrowia tak właśnie wygląda...powolutku.
Ja do dzisiaj - a jestem 10 miesięcy po radioterapii - czuję się różnie. Mam dni, kiedy wszystko jest ok a następnego dnia odczuwam ból,zależy od pogody, fazy księżyca,plam na słońcu czy czego innego...;) nie mam pojęcia.
Twoja mama solidnie schudła ale może miała zapas.
Nie martwcie się, powolutku i będzie coraz lepiej.
Pozdrawiam |
Zoja 62
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2011-04-08, 21:24 Temat: Rak migdałka podniebiennego, przerzuty do węzłów chłonnych |
Alexx, bardzo mamie współczuję, siła złego na jednego :(
Odzywaj się czasami i napisz jak mama się czuje.
Fajnie, że goi się jej szyja.
Pozdrawiam Was obie bardzo ciepło |
Zoja 62
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2011-04-01, 11:54 Temat: Rak migdałka podniebiennego, przerzuty do węzłów chłonnych |
Alexx, co u Was słychać? Jak czuje się mamusia?
Pozdrawiam |
Zoja 62
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2011-03-22, 22:02 Temat: Rak migdałka podniebiennego, przerzuty do węzłów chłonnych |
Alexx, więcej optymizmu! Jak powiedział mądry żydowski rabin, zło odpędza się radością.Cieszcie się z mamą każdą chwilką. Ściskam Was obie serdecznie.
Gdybyś miała jakieś pytania na które będę umiała odpowiedzieć - służę pomocą. |
Zoja 62
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2011-03-22, 21:35 Temat: Rak migdałka podniebiennego, przerzuty do węzłów chłonnych |
Alexx, teraz tylko musicie się uzbroić w cierpliwość, powrót do zdrowia po takim leczeniu jednak trochę trwa. Ważne, że macie siebie. Będzie dobrze |
|